Кулеба: Росія намагається зірвати відкриття «Кримської платформи»

Росія намагається зірвати участь світових лідерів в її інавгураційному саміті. Наразі там вже поставлені дві конкретні задачі відповідним органам.

Про це заявив міністр зовнішніх справ України Дмитро Кулеба в ефірі «Прямого», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Російська Федерація намагається зірвати відкриття Кримської платформи, головною метою якої є деокупація окупованого півострова.

«Деокупація Криму – це єдина кінцева мета. Наша задача зараз – об’єднати всіх тих, кому дійсно питання Криму не байдуже, для того, щоб ті політики… Наприклад, є політика невизнання Криму. Ми маємо чітко контролювати, щоб вона залишалася ефективною, щоб ніхто крок вліво чи крок вправо не робив. І щоб ми використовували можливості один одного для стримування тих країн, які в проросійській орбіті і намагаються від цієї політики відійти», – розповів Кулеба.

Він нагадав, що є кілька санкційних режимів, пов’язаних з Кримом. Однак є випадки, коли хтось обходить санкції. Тож наразі створюється координаційний механізм, який дозволяє бачити «прогалини в санкційних режимах і будуть вживати кроки для їх заповнення».

Міністр додав, що Росія намагається зірвати відкриття «Кримської платформи». І це є найкращим доказом того, що Україна рухається правильним шляхом. За його інформацією, в Росії «кіпіш» і «нервова реакція» з приводу створення цієї платформи.

«Там вже мобілізовані всі на протидію цій ініціативи. Поставлені дві задачі. Перша – дискредитувати «Кримську платформу» на старті як таку. І друге – зірвати участь світових лідерів в її інавгураційному саміті, який відбудеться в серпні. Тобто конкретні в Росії поставлені відповідним органам задачі. І те, як вони нервово і як системно почали на це реагувати, є додатковим доказом, що вони бояться і що вони розуміють ті загрози, які ми несемо їм зі створенням «Кримської платформи», – додав Кулеба.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.