Здоров'яНовини

У МОЗ розповіли, як користуватися секс-іграшками

У МОЗ нагадали, що можливість отримання досвіду позитивних та безпечних сексуальних відносин, вільних від примусу, дискримінації та насильства є основою охорони сексуального здоров’я. Та розглянули в аспекті турботи про сексуальне здоров’я тему використання секс-іграшок.

Про це йдеться на сторінці МОЗ у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

«Сексуальні іграшки — це інтимні предмети, які люди використовують, щоб урізноманітнити своє сексуальне життя та отримати широкий спектр задоволення під час сексу та/або мастурбації. Використовувати чи ні секс-іграшки — це особисте рішення кожної людини або ж партнерів. Проте варто застосовувати їх коректно та безпечно, щоб не нашкодити здоров’ю», – йдеться в повідомленні.

Ризики використання «іграшок для дорослих»

  • Травматизм. Секс-іграшки можуть зламатися під час використання. Тому варто обов’язково перевіряти, чи не мають вони пошкоджень та чи виготовлені з безпечних матеріалів. Неправильно підібрані секс-іграшки можуть стати причиною травм.
  • Інфекції. Варто ретельно обробляти та мити секс-іграшки перед та після використання. Секс-іграшка має належати лише одному власнику. У разі спільного використання секс-іграшка може стати причиною інфекцій, що передаються статевим шляхом. Якщо ви використовуєте секс-іграшки індивідуально, ризику зараження немає.

Як знизити ризик для здоров’я від використання секс-іграшок

  • Застосовувати тільки якісні сертифіковані іграшки.
  • Використовувати достатню кількість лубрикантів.
  • Завжди надягати на іграшку новий презерватив перед застосуванням, обміном із партнером або використанням на різних частинах тіла.
  • Для анального використання завжди використовувати іграшки зі шнуром або обмежувачем на кінці, який не може прослизнути всередину.
  • Мити іграшки до й після використання.

Також у МОЗ нагадали, що потрібно дотримуватися інструкцій виробника, при цьому зазначили, що майже всі можна мити теплою водою з милом.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.