Донецька областьЗакон і ПравоНовини

Засідання у справі Штепи знову відклали

5 вересня у Київському районному суді Полтави відклали засідання у справі колишньої міської голови Слов’янська Нелі Штепи. Наступне засідання суд призначив на 6 листопада 2023 року. Справу продовжать слухати у Полтаві.

Про це Суспільному повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Фактично було розпочато судове засідання у справі, але його відклали. Обвинувачена Неля Штепа не була присутня на засіданні, частина захисників Нелі Штепи також не з’явилась», — розповів Дмитро Чубенко.

Речник обласної прокуратури зазначив, що сторона захисту клопотала про відкладення розгляду справи, зокрема, через стан здоров’я Штепи, який не дозволяє їй приїздити на засідання.

«Прокурор ініціював підготовку судового запиту щодо встановлення виду лікування Нелі Штепи з метою встановлення можливості її присутності під час судового розгляду», — каже Чубенко.

За словами речника обласної прокуратури Дмитра Чубенка, цьогоріч у червні прокурору відмовили у клопотанні щодо передачі справи в Орджонікідзевський районний суд Харкова.

Він уточнив, що після відмови інші клопотання щодо передачі справи в суд Харкова стороною обвинувачення не направлялись.

Нагадаємо, що українські суди дев’ятий рік розглядають справу проти Нелі Штепи. Колишню Слов’янську міську голову звинувачують у створенні терористичної організації та посяганні на територіальну цілісність України. За версією слідства, вона сприяла захопленню міста підтримуваними Росією бойовиками. Слов’янськ був захоплений з квітня по липень 2014 року.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.