ВійськовіМедицинаНовини

Шмигаль: Військово-лікарських комісій стало вдвічі більше

Військово-лікарських комісій стало вдвічі більше, оскільки до оглядів ВЛК залучено близько 820 цивільних лікарень. Крім того, запрацювала також електронна черга, якою вже скористалися 45 тисяч військовослужбовців.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 5 вересня, передають Вчасні Новини.

«Стара бюрократична система військово-лікарських комісій відходить у минуле. Створюємо нові механізми, що відповідають викликам часу. Реформу ще не завершено, але є перші результати. Військово-лікарських комісій стало вдвічі більше. До оглядів ВЛК залучено близько 820 цивільних лікарень», – зазначив він.

За його словами, запрацювала також електронна черга, якою вже скористалися 45 тисяч воїнів.

«Впроваджуємо принцип «довідки ходять за військовими». Понад 80% військових частин підключено до електронного документообігу. Також значно спрощено процес оформлення довідки про обставини поранення захисника», – розповів мініср.

Він додав, що паралельно зі змінами у ВЛК триває реформа медико-соціальної експертної комісії (МСЕК).

«Це впровадження інтернаціональної класифікації стану і потреб людини. Це оновлення пакетів послуг у соціальній, медичній, реабілітаційній, освітній сферах, у працевлаштуванні. Це діджиталізація», – зазначив Шмигаль.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.