Cуспільство

Оголошено час проведення радіодиктанту національної єдності

Попри війну та пов’язані з нею події в Україні цьогоріч все ж таки відбудеться радіодиктант національної єдності.

Радіодиктант традиційно відбудеться у День української писемності та мови – 9 листопада об 11:00.

Про це повідомив член правління «Суспільного» Дмитро Хоркін в ефірі «Українського радіо».

Цього року авторкою тексту стала українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, а сам диктант читатиме акторка Ада Роговцева. До методичної роботи долучиться також мовознавиця Лариса Масенко.

Слухати диктант можна буде по всій країні на хвилях «Українського радіо» та «Радіо Культура». Також він наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах «Суспільного Мовлення».

Важливо й те, що взяти участь у флешмобі зможуть навіть ті українці, які сьогодні перебувають за кордоном.

«Цьогорічний Радіодиктант – це українська акція єднання, де б ми не були. Сьогодні це особливо важливо, адже ми бачимо, що війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, війна йде за збереження нашої ідентичності. Це флешмоб поваги до нашої культури, це можливість долучитися до спільної дії, яка об’єднує всіх нас», – сказав Дмитро Хоркін.

Написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. За кордоном будуть облаштовані спеціальні студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які давно живуть за межами своєї країни.

«Де б ви не були, пишіть Радіодиктант національної єдності разом з нами. Ми не перевіряємо знання, це не форма контролю. Ми хочемо, щоб цей диктант писали люди різних професій та інтересів, щоб показати всьому світу, як нас багато. Головне, що ми всі об’єднаємося», – наголосив Дмитро Хоркін.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.