Новини

У Збройних силах України розпочала роботу Служба військового капеланства

У ЗСУ розпочала роботу Служба військового капеланства. Вона є окремою структурою у складі ЗСУ, Нацгвардії, інших військових формувань та Державної прикордонної служби.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр у Телеграмі.

«Ми запустили службу військового капеланства в ЗСУ. Всі необхідні кроки зроблено», – зазначила вона.

Маляр підкреслили, що запуск системи капеланства у ЗСУ є вкрай важливим сьогодні, оскільки захисники і захисниці потребують підтримки.

«Всі вони стали прикладом вірності, незламності та мужності, однак нашим воїнам також необхідна підтримка. Бувають моменти, коли їм потрібно, аби їх вислухали, аби з ними говорили про сенси – тобто про те, про що можуть говорити тільки капелани. Це те, що не може дати ніхто з друзів, ані з рідних, це можуть дати тільки капелани, через ту довіру, якою вони користуються», – підкреслила посадовиця.

Маляр подякувала Верховній Раді за прийняття відповідного закону та додала, що закон про військове капеланство дійсно врахував інтереси всіх дотичних до процесу.

«Ми вдячні капеланам за те, що вони ризикують своїм життям, є частиною обороноздатності держави, що вони підтримують наш найбільшу та найважливішу цінність, якою є наші воїни, наші люди», – наголосила Маляр.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.