Економіка

17 країн відправили 500 генераторів в Україну

До допомоги енергетичному сектору України, який зазнав значних пошкоджень внаслідок атак російських загарбників, долучилися 17 країн Європейського Союзу.

Про це повідомило Управління ЄС із питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги.

«Енергетичній інфраструктурі України завдано серйозної шкоди. Для підтримки доступу до електроенергії та опалення 17 країн ЄС надіслали 500 електрогенераторів в Україну через механізм цивільного захисту ЄС», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до переліку країн, які долучилися до допомоги енергетичному сектору України, увійшли Словенія, Словаччина, Ірландія, Австрія, Швеція, Іспанія, Німеччина, Італія, Данія, Фінляндія, Естонія, Бельгія, Болгарія, Люксембург, Кіпр, Польща та Франція.

Нагадаємо, що через масовані обстріли критичної інфраструктури в Україні вводять екстрені аварійні відключення електроенергії. З 10 жовтня було вражено 30-40% загальної української енергетичної інфраструктури під час російських атак, які були спрямовані на знищення енергетичної системи України. Україна втратила 4000 МВт генеруючих потужностей. Наразі Росія завдала збитків на мільярди доларів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.