ВійнаВійна на сході України

Як сьогодні виглядає Бахмут, який армія рф рівняє з землею (відео)

Російські окупанти впродовж кількох місяців намагаються захопити Бахмут на Донеччині. Вони не здатні захопити місто військовим шляхом, тож вирішили діяти терором.

Загарбники перетворили місто на згарище зі зруйнованими будинками й інфраструктурою. Не залишилось жодної будівлі без пошкоджень.

Військовослужбовці Збройних Сил України опублікували відео з Бахмута.

На кадрах можна побачити, що у місті фактично кожна будівля зазнала руйнувань унаслідок обстрілів. Розбомблені житлові будинки, спалені торгові центри, захаращені уламками ракет дороги, обвуглені дерева.

Українські захисники потужно обороняють Бахмут. Росіяни зазнають великих втрат, але не можуть ані окупувати місто, ані відступити.

Цей факт надзвичайно дратує Кремль. Захоплення міста є також метою засновника ЧПК «Вагнер» Пригожина, який усі сили спрямовує саме на цей напрямок, щоб за будь-яку ціну здобути перемогу.

Оскільки їм це не вдається, російські загарбники не шкодують снарядів і ракет для обстрілів цивільних кварталів, дитячих майданчиків, лікарень тощо.

У місті все ще залишається багато мирних мешканців. Серед тих, хто залишився в місті, є й діти. Їм усім доводиться виживати в умовах постійних обстрілів, відсутності світла, газа та води.

Люди змушені ховатися від обстрілів у підвалах та сховищах, жити без світла, опалення, газу, зв’язку. Найнеобхідніше до Бахмута привозять волонтери. У Бахмуті не працюють пекарні.

Гуманітарна допомога для городян — єдина можливість вижити.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Бахмуті мешкало близько 70 тис. осіб, залишилася приблизно сьома частина.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.