Війна на сході УкраїниНовиниРускій воєнний корабель

Сирський: Звільнення Бахмуту – справа честі та досягнення стратегічних цілей

Окупаційні сили в Бахмуті знаходяться у напівоточенні, а для відвоювання міста створені всі умови. При цьому зі значно меншими втратами, ніж знадобилося загарбникам для захоплення міста.

Бахмут має важливе стратегічне значення. Сили оборони докладають зусиль, щоби повернути його під контроль України та щодня просуваються на відстань від 0,5 до 1 км кількох напрямках навколо міста.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на інтерв’ю командувача Східного угрупування військ генерал-полковника Олександра Сирського ВВС Україна.

Він зазначив, що Сили оборони продовжують наступ. Але він проходить повільно, оскільки тут зосереджені основні сили російської армії, які мають перевагу у кількісному складі та артилерії. Крім того, місцевість насичена інженерними загородженнями

«Така наша жорстока реальність. Але ми дуже ретельно плануємо наші операції. Тому ми здатні досягати успіху. І зараз ми рухаємося вперед», — наголосив генерал.

Водночас Сили оборони досягають успіху в основному за рахунок застосування маневру, ударами у фланг, обходом, охопленням і виходом в тил. А відвоювання Бахмута — це «принципова справа, справа честі».

«Тому що ми втратили багато наших побратимів, багато наших військовослужбовців, коли ми обороняли Бахмут. Ми знаємо, я знаю, яке це було дійсно чудове місто. Це було квітуче місто. А зараз це просто мертве місто, це руїни майже суцільні. І тому ми просто зобов’язані його повернути», — пояснив генерал.

Сирський також не погодився з думкою різних експертів, що місто не має стратегічного значення.

За його словами, Бахмут — це центр зосередження основних напрямків і доріг. Так, через місто йдуть дороги з Дебальцевого, Сіверська, Горлівки, Костянтинівки та Слов’янська.

«Використовуючи розвинуту мережу доріг російські війська можуть наступати в щонайменше в трьох таких операційних напрямках. Крім того, взагалі місцевість навколо Бахмута — це зосередження різного роду панівних висот, які дозволяють контролювати велику частину місцевості навколо, на підступах до Бахмуту. Це підвищує його роль як плацдарму для подальших наступальних дій», — сказав Сирський.

Він зазначив, що «вагнерівці» допустилися великої помилки, коли почали бої у самому міті і у результаті зазнали шалених втрат.

«На цей час створені всі умови для того, щоб нам повернути це місто, але з меншими у десятки разів втратами. Тому що взагалі розташування російських військ на даний час нагадує такий лук, який сконцентрований в Бахмуті. І вони перебувають у такому напівоточенні. Ну, цим просто не можна не скористатися», — наголосив Сирський.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.