ВійнаУ світі

Коли вже не приховати: Іран визнав постачання дронів росії

Міністр закордонних справ Ісламської Республіки Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що Іран постачав безпілотники до росії. Проте вказав, що це було зроблено ще до початку вторгнення рф в Україну.

Про це повідомляє IRNA.

«Щодо безпілотників, то це правда. Ми надали росії невелику кількість безпілотників за кілька місяців до війни в Україні», – сказав Глава МЗС Ірану.

Абдоллахіян також додав, що домовився у телефонній розмові зі своїм українським колегою про передачу Тегерану доказів про використання іранських безпілотників.

«Якщо з’ясується, що росія використала іранські безпілотники у війні в Україні, ми не залишимося байдужими до цього питання. Наша позиція щодо війни в Україні – припинення війни, повернення сторін до переговорів та повернення біженців до своїх домівок. Іран на рівні президента і міністра закордонних справ доклав багато зусиль щодо цього», – запевнив Абдоллахіян.

Нагадаємо, що раніше у Державному департаменті США заявили, що США використовують усі інструменти, щоб запобігти постачанню Іраном зброї російській федерації.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.