міжнародна допомогаРускій воєнний корабель

Танки їдуть в Україну: наступного місяця вони вже будуть боронити українську землю

У п’ятницю, 4 листопада, відразу три країни заявили про надання Україні важкої техніки. Зокрема, ідеться про танки, БТР, бронекатери.

Крім того, Україна отримає системи протиповітряної оборони та мобільні шпиталі.

Глава МЗС Дмитро Кулеба вже подякував Нідерландам, США та Чехії за спільне рішення щодо придбання та передачі для потреб ЗСУ 90 танків Т-72.

«Перші 26 відновлених та модернізованих танків Україна отримає вже наступного місяця», – повідомив Кулеба у Твіттері.

Так, Сполучені Штати оголосили, що передадуть Україні танки Т-72 та системи протиповітряної оборони Hawk.

За словами заступника прессекретаря Пентагону Сабріни Сінгх, США надсилають Україні нову військову допомогу на 400 мільйонів доларів США.

До списку увійшли:

  • ППО Hawk;
  • відремонтовані танки Т-72;
  • 250 БТР M1117;
  • 40 бронекатерів;
  • 1100 безпілотників Phoenix Ghost.

Зазначається, що це чеські танки. США і Нідерланди домовилися відремонтувати 90 танків і ремонт половини з них покриють Сполучені Штати Америки.

У Міноборони Нідерландів повідомили, що нададуть Україні черговий пакет допомоги на 120 мільйонів євро.

«Нідерланди нададуть Україні важку військову техніку. Загальна вартість чергового пакета допомоги становить 120 млн євро, з яких 45 млн євро призначається на танки Т-72», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Нідерланди передадуть для потреб Національної гвардії України три сучасні польові шпиталі. про це йшлося під час зустрічі міністр внутрішніх справ Дениса Монастирського із послом Нідерландів в Україні Єннесом де Молом, повідомляє пресслужба МВС.

«Хочу висловити глибоку повагу та захоплення відважністю, виявленою вами та українським народом у протистоянні російській федерації», – йдеться в листі міністра оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен.

Посол також висловив готовність Нідерландів активно долучитися до посилення потенціалу України у процесах знешкодження вибухонебезпечних предметів на територіях, де відбувалися бойові дії.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.