Рускій воєнний корабельУ світі

Нарешті озвучено правильно «формулу Штайнмайера», і стосується вона Європи

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер, який днями приїздив в Україну та провів понад 2 години в укритті через сирену, заявив про наслідки для Європи щодо співпраці з рф.

Він застеріг від надмірної економічної залежності Німеччини та Європи від росії та Китаю.

Про це повідомляє DW з посиланням на словами глави німецької держави в інтерв’ю телекомпанії ARD.

Штайнмайер наголосив, що принцип «перевтілення через торгівлю» – не те, на що Європа може сподіватися надалі.

«Історія європейсько-російських та німецько-російських відносин – свідчення відсутності гарантій того, що економічна співпраця призводить до політичного зближення. Ми всі тепер маємо жити з наслідками цієї помилки», – сказав він, маючи на увазі російське збройне вторгнення в Україну.

Крім того, очільник німецького уряду вважає, що Європа повинна скоротити залежність від росії та КНР.

«На майбутнє це означає, що ми повинні отримати уроки, ми повинні скоротити односторонні залежності там, де вони тільки існують, і це насамперед стосується відносин з Китаєм. Важливо інтенсивніше контактувати з сусідами КНР. Це, звичайно, не замінить торговельних відносин з Китаєм, але може по-новому збалансувати відносини із південно-східною Азією», – пояснив президент ФРН.

Також сьогодні стало відомо, що Німеччина передала Україні ще чотири самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000 та дві реактивні системи залпового вогню MARS II.

Додатково до цього Німеччина передала наступне:

▪️ 2 надводні дрони;
▪️ 6100 артилерійських боєприпасів калібру 155 мм;
▪️ Боєкомплект 186 000 пострілів до 40-мм гранатометів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.