Війна на сході УкраїниДонецька областьНовиниРускій воєнний корабель

Сирський: Окупанти готуються до реваншу на сході України

Оперативна обстановка на Куп’янському та Лиманському напрямках залишається складною. Російські окупанти на східному напрямку готуються до реваншу, адже вони не полишили свою головну мету – вихід на адмінкордони Донецької та Луганської областей.

Про оперативну обстановку на фронті 6 вересня розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, передають Вчасні Новини.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський попередив, що оперативна обстановка там залишається важкою, тож дуже важливо оперативно реагувати на зміни та ухвалювати швидкі та правильні рішення.

На Куп’янському напрямку росіяни закінчують підготовку своїх штурмових загонів. Паралельно з цим ворог постійно обстрілює позиції захисників з артилерії та гранатометів.

На Лиманському напрямку відбувається ротація. На позиції окупантів заходять війська 25 армії, сформовані у РФ.

На Бахмутському напрямку продовжуються важкі бої. Там ворог намагається відновити контроль над втраченими позиціями. Втім, Сили оборони присікають такі спроби, крок за кроком рухаючись вперед.

Сирський наголошує, що наразі на цих ділянках фронту умови не прості, тому неабияк важливо приймати швидкі та правильні рішення, реагуючи на зміни, які відбуваються в тому ж числі і з російської сторони. Для цього він співпрацює з командирами у військових частинах ОТУ «Лиман» та «Соледар».

«Основне наше завдання – забезпечити надійну оборону, не допустити втрату займаних рубежів та позицій на Куп’янському і Лиманському напрямках, а також успішно просунутись вперед та вийти на визначені рубежі на Бахмутському напрямку. Та головне – зробити це з мінімальними втратами серед наших захисників. Вірю у наших героїв, ми переможемо! Слава Україні!».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.