Під Києвом «монахиня» ошукала людей на десятки тисяч доларів

Шахрайка в рясі чотири роки працювала на ринку в Білій Церкві, збираючи кошти на неіснуючий дитбудинок та на молитви. Люди вірили шахрайці та давали їй гроші, замовляли молитви за здоров’я, за упокій родичів.

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Жінка представлялася всім, як «матушка Єлена зі Святопокровського монастиря», та збирала чималі суми грошей «на допомогу дітям». Крім того, вона ошукала знайому на $45 тис.

Шахрайство псевдомонахині розкрили тоді, коли вона збиралася ошукати одну з набожних продавчинь ринку.

Як йдеться у вироку Білоцерківського суду від 8 листопада, зловмисниця розповіла про те, що у її монастирі нібито з’явився отець Митрофан, який проводить певні ритуали та займається вигнанням бісів з одержимої людини.

Дізнавшись, що продавчиня позичила знайомим $25 тис., шахрайка запропонувала їй послуги Митрофана та спеціальні молитви у монастирі для повернення боргу. Для цього їй була потрібна десята частина суми боргу та боргова розписка.

Так «матушка Єлена» отримала $25 тис. і обіцяла повернути їх за 40 днів. Втім, згодом вона розповіла, що ці гроші «зароблені нечесно» та «брудні» і не підходять до обряду. Цього разу продавчиня змогла назбирати лише $20 тис., які їй також не повернулися.

Коли ошукана жінка звернулася до поліції, з’ясувалося, що жоден дитячий будинок пожертви людей не отримував. Не існувало й отця Митрофана.

Зловмисниця пів року не приходила на засідання суду, але потім її затримали та заарештували. Під час розгляду справи по суті жінка спочатку не визнавала своєї провини, а згодом змінила свідчення. Обвинувачена каже, що була бухгалтеркою в одній з протестантських церков, а її колишній чоловік був там священником.

Суд визнав жінку винною та призначив покарання у вигляді 10 років за ґратами. Із псевдомонахині також стягнули 1,271 млн грн матеріальної та моральної шкоди.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.