ВідновленняНовини

Без фото, відео чи інших доказів: українцям повертатимуть гроші за ремонт пошкодженого житла

Верховна Рада 5 жовтня ухвалила закон, який врегулював питання виплат компенсації за зроблений власним коштом ремонт пошкодженого внаслідок війни житла. Виплати розпочнуться з 1 січня 2024 року.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на сайт урядового порталу.

Для отримання коштів громадянам потрібно подати заяву через Дію. Розмір компенсації буде визначено комісією після огляду приміщення. При цьому з українців не вимагатимуть відеофіксацію, чеки чи інші документи для підтвердження ремонту.

Депутати Верховної Ради підтримали законопроєкт №10063 про зміни до Закону №2923-IX, яким регулюється порядок виплати компенсацій громадянам, чиє житло було пошкоджене чи зруйноване внаслідок російської агресії.

Механізм буде таким самим як і по інших категоріях єВідновлення. Тобто, подається заява через Дію, яка розглядається комісією, після чого визначається розмір виплати.

Також вказується, що при визначенні розміру компенсації комісії орієнтуються на акт первинного огляду пошкодженого житла, який проводиться після пошкодження житла та чек-лист з встановленою вартістю будматеріалів та робіт, затверджений Кабміном.

«Жодних чеків, розписок, фото- відеофіксацій чи інших доказів не потрібно для отримання компенсацій за зроблений ремонт. При бажанні вони можуть бути додатково надані комісії, але не є обовʼязковими або визначальними у прийнятті рішення про компенсацію», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.