Донецька областьНовини

Цього року Донеччину забезпечуватимуть дровами донори, бо держаної субвенції на це не передбачено

Цього року державної субвенції на придбання паливної деревини не передбачено. Забезпеченням дровами та іншими паливним матеріалом жителів Донеччини займатимуться міжнародні донори.

Про це розповів в.о. начальника Донецької ОВА Ігор Мороз в ефірі національного телемарафону, передають Вчасні Новини.

За його словами, питання забезпечення зимового періоду в прифронтових громадах на сьогоднішній день вирішується спільними зусиллями з Мінреінтеграції.

«В цьому році державної субвенції на придбання паливної деревини не передбачено. Цю функцію і допомогу в цьому напрямку беруть на себе міжнародні організації по забезпеченню людей дровами, пелетами, вугіллям, залежно від потреб. Тому ми маємо розуміння, що громади, до яких є логістична доступність будуть забезпечені в цьому році паливною деревиною, брикетами, вугіллям».

За словами Мороза, на сьогоднішній день в Донецькій області потреба в забезпеченні паливними матеріалами складає 72 тисячі домогосподарств.

Що стосується відновлення електропостачання, то на сьогодні ідеться про 118 таких населених пунктів Донецької області.

«110 населених пунктів – фактично стала відсутність постачання електроенергії, тому що неможливо виїхати ремонтним бригадам на ліквідацію тих наслідків, які відбуваються щоденно. Тобто, обстріли, руйнування електромереж. Десь 7-8 бригад виїжджають щоденно, щоб виконати роботи там, де це можливо».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.