Війна на сході УкраїниДонецька областьНовиниРускій воєнний корабель

Нова хвиля атак на Авдіївку: війська рф вже добу штурмують місто

На Авдіївському напрямку розпочалась нова хвиля російських штурмів й атак. Російські загарбники тиснуть та не залишають спроб оточити місто.

Про це в ефірі «Єдині новини» розповів начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

«Ворог з учорашнього дня, тобто ночі, вже добу штурмує. Нова хвиля пішла. Ми розуміли, що вони полізуть, але не думали, що вночі. Хлопці (українські військові — ред.) очікували штурмів. Нова хвиля не менш потужна, ніж була 10-11 жовтня. Знову велика кількість техніки», — зазначив Барабаш.

Штурм на Авдіївському напрямку триває 24 години, розказав в ефірі «Суспільне. Спротив» військовослужбовець 116 окремої бригади сил ТрО ЗСУ, майор, командир інженерної роти Віталій Васильков.

«Зараз інтенсивність підходу ворожої техніки, яка йде зранку до вечора, увечері йде піхота. Армія РФ тисне з Водяного на півдні та Красногорівки на півночі. Намагаються оточити Авдіївку. Ми перебуваємо на північному фланзі й тримаємо штурми ворога», — повідомив військовий.

Він зауважив, що перед їхніми позиціями, на відносно малій ділянці відстані у полі за чотири доби спалені близько 20 одиниць російської броньованої техніки.

Станом на ранок 20 жовтня в Авдіївці залишається 1601 людина. Начальник МВА розповів, що вчора не було евакуації, бо люди побоялись виїжджати. Сьогодні також планується евакуація.

Як зазначили в Генштабі України, за добу біля Авдіївки ліквідовані близько 900 військових рф, понад півтори сотні танків та іншої техніки.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.