Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: ЗСУ мають успіх в районі Бахмута, рф поранила 2 жителів регіону

Українські захисники продовжують наступальні дії південніше Бахмута та мають успіх східніше Андріївки Донецької області.

Російські загарбники намагаються повернути втрачені території, однак всі атаки були відбиті.

За інформацією Донецької ОДА,  поранення отримали двоє цивільних – у Новомихайлівці та у Плещіївці.

На Волноваському напрямку росіяни двічі обстріляли Вугледар, по Новоукраїнці ударили фософорними боєприпасами.

На Донецькому напрямку 1 людина поранена у Новомихайлівці Мар’їнської громади, під обстрілами Красногорівка, Зоряне, Катеринівка і Єлизаветівка. Напередодні ввечері під обстріл потрапив приватний сектор Курахівки. На ранок Авдіївка зазнала масованого артобстрілу.

На Горлівському напрямку 1 людина поранена і 2 будинки пошкоджено у Плещіївці Іллінівської громади. У Костянтинівській громаді пошкоджено 13 будинків в Іванопіллі, обстріляні околиці Маркового. У Торецькій громаді пошкоджено будинок у Дружбі, на Неліпівку ворог скинув авіабомбу — без жертв. У Часовоярській громаді пошкоджено 9 будинків. У Соледарській громаді обстріляні Роздолівка і Васюківка.

На Лисичанському напрямку пошкоджено будинок у Сіверську. У Званівській громаді під обстрілами Переїзне, у Лиманській — Торське, Зарічне і Ямпіль.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, на Куп’янському напрямку окупанти наступальних дій не вели.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 4 атаки ворога в районі східніше Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку наші воїни мали успіх східніше Андріївки Донецької області. Противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі східніше Диліївки Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безуспішні штурмові дії в районі Авдіїївки Донецької області. Також, ворог здійснив 14 невдалих атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога в районах населених пунктів Золота Нива та Водяне Донецької області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.