Вифлеємський вогонь миру вже в Україні: регіонами його доставить Укрзалізниця

У неділю, 12 грудня, з Австрії до України прибув Вифлеємський вогонь миру. Вперше до міжнародної акції долучилася «Укрзалізниця», яка доставить вогонь до всіх областей країни менш ніж за добу.

Про це повідомили у пресслужбі перевізника, пишуть Вчасні Новини.

Вифлеємський Вогонь Миру — це міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Зазначається, що до Києва вогонь прибув з Австрії. Запалити від нього свічку могли усі охочі у Михайлівському Золотоверхому соборі та Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

У скаутській організації «Пласт» повідомили, що після цього українські пластуни за допомогою працівників «Укрзалізниці» почали розвозити його до всіх обласних центрів України. Передання вогню відбулося о 20 годині 12 грудня.

Перевізник заявляє, що провідники 15 поїздів доставлять вогонь на 22 вокзали обласних центрів країни та на вокзали Маріуполя, Костянтинівки й Лисичанська менш ніж за добу. Вже 13 грудня з 14:00 до 22:00 будь-хто зможе отримати вогонь цих вокзалах.

Варто нагадати, щороку австрійські скаути беруть Вифлеємський вогонь миру на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі та везуть його літаком до Австрії, звідки естафета передається до сусідніх країн.

Вифлеємський вогонь символізує мир, любов і добро. Щороку скаути передають його громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам тощо.

З початком російсько-української війни українські пластуни передають Вифлеємський вогонь миру й різдвяні подарунки українським захисникам у зону бойових дій на Донбасі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.