Події

Україна продовжить наполягати на повному газовому та нафтовому ембарго для РФ, десвіфтизації всіх російських банків та закритті всіх портів для російських суден і товарів – глава МЗС

Україна продовжить наполягати на повному газовому та нафтовому ембарго для Росії, відключенні всіх російських банків від платіжної системи SWIFT, забезпеченні того, щоб усі порти були закриті для російських суден та російських товарів із мінімальною кількістю винятків, що ґрунтуються на гуманітарних причинах, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Я сподіваюся, що вони (нові санкції – ІФ) будуть повністю застосовані, це безперечно крок вперед. Тиждень тому санкційні пропозиції були, м’яко кажучи, набагато слабшими. Ми були дуже незадоволені цим. Ми працювали з партнерами в G7 та ЄС, щоб переконатися, що санкційний тиск посилиться. Ми досягли успіху, але я не можу сказати, що ми досягли успіху на 100%. Ми продовжимо наполягати на повному газовому та нафтовому ембарго для Росії, на десвіфтизації всіх російських банків, на забезпеченні того, щоб усі порти були закриті для російських суден та російських товарів із мінімальною кількістю винятків, що ґрунтуються на гуманітарних причинах”, – сказав Кулеба на брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі в четвер.

Міністр висловив сподівання, що Україна більше ніколи не зіштовхнеться із ситуацією, коли для посилення санкційного тиску необхідно, щоб були розкриті такі звірства, як у Бучі, і щоб партнери були настільки шоковані, щоб упровадити нові санкції.

“Я вважаю, що українці не мають платити своїм життям, здоров’ям та стражданнями за політичне бажання партнерів упровадити санкції”, – зазначив Кулеба.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.