Події

Порошенко про рішення Сенату США щодо ленд-лізу: Це новий відлік у відсічі агресору

П’ятий президент України (2014-2019 рр.), лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко вітає рішення Сенату США узгодити законопроєкт про ленд-ліз для України, повідомляється на сайті “Євросолідарності” у четвер.

“Ніколи не сумнівався у лідерстві Вашингтона у підтримці боротьби України. Те, що Сенат США погодив законопроєкт про ленд-ліз для України, не лише надихає, а й запускає новий відлік у відсічі російському агресору”, – написав Порошенко у фейсбуці.

Раніше політик запропонував союзникам план примусу президента РФ Володимира Путіна до миру, який, зокрема, передбачає програму ленд-лізу.

“Коли презентував свій “План п’яти ключових кроків”, вірив, що неможливих рішень немає. Чим більше міжнародної підтримки Україні, тим швидше буде наша спільна перемога”, – переконаний лідер “Євросолідарності”.

Як зазначається у повідомленні, план Порошенка передбачає впровадження програми ленд-лізу для України; нафтове ембарго та інші санкції проти РФ; надання літаків та систем протиповітряної оборони для захисту повітряного простору над Україною; розробку плану відновлення України на кшталт “плану Маршалла”, а також прискорення членства України в ЄС.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.