Події

Окупанти обстріляли музей Сковороди в Харківській області, одна людина поранена, будівлю практично знищено – голова обладміністрації

Російські окупаційні війська продовжують знищувати цивільну інфраструктуру Харківської області, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“За минулу добу (Збройні сили РФ – ІФ) вчинили три обстріли Харкова із РСЗВ і артилерії. Постраждали Північна Салтівка та Індустріальний район (ХТЗ)… О 23.00 росіяни обстріляли музей Григорія Сковороди у Сковородинівці. Снаряд влучив просто в дах будівлі. На території перебував 35-річний чоловік, який наглядав за музеєм, на жаль, дістав поранення”, – написав Синєгубов у своєму телеграм-каналі.

За його словами, приміщення музею практично знищено, проте колекція не постраждала – її завчасно перемістили в безпечне місце.

Крім того, ЗС РФ завдали ракетного удару по силах оборони Харкова. “По силах оборони Харкова рашисти завдали й ракетного удару. Українські захисники утримують свої позиції та дають гідну відсіч противнику”, – написав Синєгубов.

Він наголосив, що окупантам не вдасться знищити пам’ять і цінності українського народу.

“Цього року із дня народження великого філософа минає 300 років. Окупанти можуть знищити музей, де в останні роки життя творив Григорій Сковорода, і де був похований. Але вони не знищать пам’яті та наших цінностей! Віримо у Збройні сили України, які мужньо обороняють Харківщину і знаємо: перемога лише за нами!”, – підсумував Синєгубов.

Як повідомлялося раніше, найбільша з пожеж, спричинена обстрілами, за минулу добу сталася о 23:10 на території Золочівської громади, де ворожий снаряд влучив у літературно-меморіальний музей. Вогонь охопив площу 280 кв. м. Силами підрозділів ДСНС вогонь вдалося локалізувати в 00:00, о 8:05 його повністю ліквідували.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.