Війна на сході УкраїниНовини

Доба на Донеччині: 7 загиблих та 81 поранених, серед постраждалих є діти

Станом 11:00 на відомо, що обстріл окупантів у місті Покровськ забрав життя 7 людей, ще 81 дістали поранень. Серед постраждалих — цивільні особи, працівники поліції, рятувальники, військові. Поранення отримали двоє дітей – 2006 і 2012 року народження.

Про це повідомляють «Вчасні Новини».

За даними очільника Донецької ОВА Павла Кириленка:

  • 7 людей загинули (п’ятеро цивільних, рятувальник та військовий);
  • 81 поранений (39 цивільних, серед яких двоє дітей – 2006 і 2012 року народження; 31 поліцейський, 7 працівників ДСНС та 4 військових).

Станом на 11:00 зафіксовані  пошкодження 12 багатоповерхівок;  будівель готелю, прокуратури, пенсійного фонду, аптеки, двох магазинів, двох кафе та двох цивільних автомобілів.

Постраждалі отримають допомогу

По 100 тисяч гривень за загиблого родича та по 800 тисяч гривень за знищену квартиру пообіцяв виплатити очільник Покровської адміністрації. У будинках, які опинилися в епіцентрі удару, нарахували близько двох тисяч пошкоджених вікон. Жителям цих осель рекомендують оформлювати допомогу через «єВідновлення».

«Зараз працює комісія, веде обстеження. Дуже великий радіус [руйнувань] — потрощені вікна у багатьох будівлях. На вигляд це мінімум дві тисячі вікон, але команда працює. Впевнений, що кожному вистачить уваги та матеріалів», — каже очільник Покровської міської військової адміністрації.

8 серпня о 10:00 громадська організація «Аваліст» почне видавати грошову допомогу мешканцям постраждалих квартир. Прийти можна за адресою: вул. Центральна 148.

«Працюватимуть психологи, педагоги та соціальні працівники УСЗН, які будуть фіксувати наслідки руйнувань та заноситимуть їх в базу пошкодженого майна», — пишуть у пресслужбі Покровської МВА.

Благодійники з «Проліски» привезуть будівельні матеріали для постраждалих від обстрілів. Допомогу видаватимуть з 10:00 по вулиці Центральній (за адресою найбільш постраждалих будівель).

Ситуація на фронті

У Генштабі України повідомляють, що:

  • на Лиманському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали населені пункти Кузьмине, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.
  • на Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Андріївки, Курдюмівки та Дружби Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Оріхово-Василівка, Іванівське, Маркове, Часів Яр Донецької області. Водночас Сили оборони України проводять наступальні дії південніше міста Бахмут.
  • на Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали Керамік, Невельське, Новобахмутівка, Авдіївка, Сєверне, Тоненьке, Новокалинове, Первомайське Донецької області.
  • на Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки. Там же ворог завдав авіаційного удару. Артилерійських обстрілів зазнали Красногорівка, Олександропіль, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка та Констянтинівка Донецької області.

Нагадаємо, що росіяни вдарили по Покровську ввечері 7 серпня. Здійснили два удари «Іскандерами» – о 19:15 та 19:52. Поцілили у центр міста.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Одрадного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка, Благодатне, Сторожеве, Старомайорське та Рівнопіль Донецької області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.