Донецька областьНовини

Над Донецьком замайорів прапор України: хто запустив та в яких районах його бачили жителі ТОТ

Вранці 9 вересня в небі над окупованим Донецьком з’явився Державний прапор України. Його запустили українські захисники з Авдіївки. Синьо-жовтий стяг побачили сотні людей на окупованій території, а місцеві пабліки виклали відео.

Про це повідомляють Вчасні Новини.

Начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону розповів, що Прапор запустили на честь дня міста Авдіївка. Він полетів в бік окупованого Донецька.

«Сьогодні 245 річниця з дня заснування Авдіївки. День ми почали з активності – запустили в небо державний прапор на кульках. Він полетів на Донецьк. Вже чуємо перехвати, вони там трохи бісяться з цього приводу. Намагались його збити. Але над Київським районом Донецька державний прапор вже майорить», – сказав він.

Судячи з місцевих пабліків, український стяг бачили у Пролетарському, Калінінському та Ленінградському районах окупованого Донецька.

Зазначимо, що запуски Державного прапору України на окуповані території відбувались ще з 2017 року. Зазвичай такі акції були присвячені державним святам України: до Дня Незалежності, до Дня Державного прапору, до Дня захисника тощо. Тоді організаторами були небайдужі українці, а гроші на акції присилали активісти, переселенці та жителі тимчасово окупованих територій.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.