НовиниПолітика

МЗС оприлюднило заявку щодо «виборів» на ТОТ України

Проведення так званих «виборів» на тимчасово окупованих територіях України є грубим порушенням рф суверенітету і територіальну цілісність України, українського законодавства та норм міжнародного права, зокрема Статуту ООН.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ, передають Вчасні Новини.

Країна-агресорка оголосила про проведення 8-10 вересня так званих «виборів» до місцевих окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, а також Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

«Псевдовибори рф на тимчасово окупованих територіях є нікчемними. Вони не матимуть жодних правових наслідків та не призведуть до зміни статусу захоплених російською армією українських територій. Організовуючи фейкові вибори в українських областях та Криму, Кремль продовжує делегітимізацію російської правової системи», — йдеться у заяві МЗС.

Відомство закликало міжнародних партнерів «засудити нікчемні і свавільні дії Росії та не визнавати легітимність жодної “адміністрації”, яка буде створена за підсумками незаконних «виборів», так само як і будь-які рішення, які будуть ними ухвалюватися».

«Особи, причетні до проведення цих псевдовиборів, включаючи керівництво рф, представників окупаційних адміністрацій та виборчих структур, мають бути притягнуті до відповідальності. Ініціюємо також накладення на них нових міжнародних санкцій», — додали в МЗС.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.