CуспільствоДонецька областьНовини

Скільки коштують дрова на Донеччині та як замовити

“Слов’янський лісгосп” на Донеччині проводить заготівлю дров для опалення. Підприємство реалізує паливну деревину для населення. Це колоди довжиною до одного метра з сосни, дубу, ясеня та акації. Купити дрова можна, але доставляти доведеться самим.

Про це Суспільному Донбас розповів виконуючий обов’язки директора ДП “Слов’янський лісгосп” Сергій Олійник, передають Вчасні Новини.

“Ціна для населення зараз — 1212 гривень за кубічний метр, торік — 948. У четвертому кварталі ціна може змінитись, як у більшу сторону, так і в меншу. В нас тільки метрові колоди, якщо будуть колоті дрова, то це буде інша ціна. Населення не готове закупляти за цією ціною”, — розказав Сергій Олійник.

За словами Олійника, деревина заготовляється з санітарних рубок, а саме з дерев, які мають стовбурових шкідників й не мають шансу на відновлення. Заготівля — робиться на розмінованих територіях.

“Охочі купити дрова записуються у чергу, яка розписана на місяць вперед. У всіх лісництвах черги. За місяць продаємо близько двох тисяч метрів кубічних паливної деревини”, — уточнив виконуючий обов’язки директора ДП “Слов’янський лісгосп”, — каже Сергій Олійник.

Сергій Олійник розповів, що через відсутність транспорту доставки немає.

“З транспортом в нас проблема. Як буде така можливість додамо таку функцію. Під час окупації знищено багато техніки”, — розповів Олійник.

Він каже, що дрова замовляють, як місцеві жителі, так і військові для облаштування фортифікаційних споруд.

“Торік була субвенція для закупівлі деревини, щоб видавати жителям й був запит на постачання 100 тисяч метрів кубічних, ми поставили близько 10 тисяч метрів кубічних. Цьогоріч всі громади чекають, чи буде така субвенція, чи — ні. Часовоярська, Бахмутська Покровська та Іллінівська громади надіслали запити на близько дві тисячі метрів кубічних дров, а від військових — на близько шість тисяч”, — уточнив Олійник.

Як замовити дрова у Донецькій області

Змовити дрова для опалення можна з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 17:00 за телефонами:

Маяцьке лісництво – 050 99 35 956;

Краснопільське та Краматорське лісництво – 050 061 33 15;

Олександрівське лісництво – 099 432 95 77;

Катеринівське лісництво – 050 51 15 186;

Покровське лісництво – 066 82 91 371;

Білозерське лісництво – 050 81 43 502;

Часів-Ярське лісництво тимчасово не проводить реалізацію.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.