Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: рф вбила одного та поранила 4 мирних жителів

Минулої доби внаслідок обстрілів з боку окупантів загинув 52-річний житель села Костянтинівка Покровського району. Загалом в регіоні за добу є четверо поранених.

За даними Донецької обласної військової адміністрації, протягом 9 жовтня внаслідок вогню російських окупантів загинула одна людина.

Донецька обласна прокуратура додає, що загарбники вгатили по селу Костянтинівка вранці понеділка з артилерії. Також поранення дістали двоє жителів сусіднього села Єлизаветівка.

«Вже надвечір війська держави-агресора обстріляли село Єлизаветівка Покровського району, де отримали поранення 19-річна дівчина та чоловік 33 років. Потерпілих доставлено до медичного закладу», — додають в Донецькій обласній прокуратурі.

Ще двоє поранених — жителі Авдіївки, по якій окупанти вгатили близько 13:00. Снаряди влучили у приватний сектор міста. Від вибухів на одній з вулиць осколкових поранень дістали двоє сусідів віком 46 та 55 років. Їм надали медичну допомогу.

Крім того, на Волноваському напрямку росіяни обстріляли Вугледар — без жертв.

Очеретине тричі обстріляне Ураганами — зруйновано будинок.

На Горлівському напрямку у Торецькій громаді пошкоджено 5 будинків: 3 у Диліївці, 1 у Торецьку і Дачному. Також у Торецьку пошкоджено інфраструктурний об’єкт. У Часовоярській громаді пошкоджено 2 будинки.

На Лисичанському напрямку пошкоджено 2 будинки у Сіверську, обстріляні Торське і Зарічне Лиманської громади.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, ворог активізувався на всіх напрямках, здійснюючи атаки, які не мають успіху. Сили оборони продовжують штурмові дії біля Бахмута.

На Куп’янському напрямку наші захисники відбили 5 атак ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 7 атак ворога в районі Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 4 атаки противника неподалік Кліщіївки Донецької області. В свою чергу, Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області. Мають частковий успіх в районі Андріївки Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог здійснив понад 15 невдалих атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаку ворога біля Старомайорського Донецької області. 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.