Новини

Суд не встиг розглянути протокол про порушення в декларації нардепа «Слуги народу» Задорожнього на пів мільйона

Через закінчення строків Печерський районний суд закрив адміністративний протокол на нардепа від фракції «Слуга народу» Миколи Задорожнього. В його декларації НАЗК знайшло порушень на понад пів мільйона гривень.

Рішення про закриття справи 29 листопада ухвалила суддя Печерського районного суду Києва Світлана Смик, повідомляють Вчасні Новини.

«Провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності (Миколи Задорожнього – ред.) за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 КУпАП – закрити, у зв’язку з закінченням строку його притягнення до адміністративної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, що НАЗК знайшло порушення в декларації нардепа Задорожнього. Він не вказав вартість квартири, в якій проживає з 2014 року. Пояснив це тим, що на момент заповнення декларації не знав, скільки коштує ця квартира, а коли таки спробував внести ці дані, система НАЗК їх не внесла.

У НАЗК ці пояснення не врахували, і надали копії витягу з Держреєстру речових прав на нерухоме майно, в якому вказана вартість квартири згідно з договором купівлі-продажу – 403 тис. 647 грн. Також нардеп не вніс у декларацію витрати за договором купівлі-продажу квартири – 173 тис. 919 грн., пояснивши це «відсутністю технічної можливості».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.