деокуповані територіїДонецька областьНовини

Підготовка до зими: у кількох громадах Донеччини опалюватимуться тільки соціальні та медичні заклади

У 9 фронтових громадах через активні бойові дії опалення буде неможливим. У Святогірську та Лимані будуть опалюватися лише заклади охорони здоров’я та соціальної сфери, які використовуватимуться й як пункти обігріву.

Про це повідомляють у Донецькій ОДА, передають Вчасні Новини.

На Донеччині під головуванням в.о. голови облдержадміністрації Ігоря Мороза відбулася нарада щодо початку та сталого проходження опалювального сезону. За результатами зазначається, що станом на сьогодні середній рівень готовності об’єктів області становить 89% об’єктів, у тому числі:

▪ комплексно підготовлено 88% житлових будинків;

▪ готовність об’єктів соціальної сфери – 97%;

▪ готовність котелень – 86%;

▪ готовність об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства – 95%.

У більшості територіальних громад області середній рівень виконання запланованих робіт – 90% та вище. Проте у 9 фронтових громадах через активні бойові дії опалення буде неможливим.

«Через активні бойові дії в осінньо-зимовий період 2023-2024 років неможливо забезпечити проходження опалювального періоду в 9 територіальних громадах: Бахмутській, Званівській, Сіверській, Соледарській, Торецькій, Часовоярській, Вугледарській, Авдіївській та Мар’їнській», – повідомив Ігор Мороз.

У Святогірську та Лимані будуть опалюватися лише заклади охорони здоров’я та соціальної сфери. Вони будуть використовуватися як і пункти обігріву. Наразі відновлення централізованого теплопостачання у цих громадах неможливе через значні пошкодження житлових будинків та комунікацій.

За підсумками наради визначено шляхи вирішення проблемних питань, начальникам відповідних військових адміністрацій надано завдання тримати під особистим контролем своєчасне їх виконання.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.