РПЦ підготувала регламент щодо проведення екзорцизму: виганятимуть бісів за правилами

У Російській Православні Церкві (РПЦ) розробили правила вигнання бісів, підготувавши регламент щодо проведення екзорцизму.

Про це повідомив голова відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон, пише «РИА Новости».

Подробиці. Документ підготувала комісія з богослов’я РПЦ. Зміст документу наразі невідомий. Російський священнослужитель пояснив нерозголошення тим, що після закінчення роботи над будь-яким церковним проєктом, він має надійти до редакційної групи. Вже там можуть вноситися правки та зміни, тож до публікації зміст регламенту не розголошуватимуть.

У РПЦ кажуть, що таку практику проводять не у всіх помісних церквах, тому її вирішили уніфікувати.

«Практика екзорцизму існує не у всіх помісних церквах. Документ містить історію цієї практики, висхідній до апостольських часів, і пропозиції щодо її уніфікації та регламентації», – сказав митрополит.

Довідка. Екзорцизм – це обряд з вигнання бісів та інших надзвичайних істот з одержимої від них людини, за допомогою молитви та певних ритуалів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.