Новини

Наркотики та боєприпаси: у Бразилії затримали Лусваргі, який воював за «ДНР»

Бразилець Рафаель Лусваргі, який воював за угруповання «ДНР», заарештований за зберігання наркотиків і боєприпасів в муніципалітеті Президенти-Пруденті в Бразилії.

Про це повідомляє globo.com, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Колишнього бойовика так званої «ДНР» разом з іншим чоловіком зупинила поліція під час патрулювання. Привернули увагу правоохоронців чоловіки тим, що злякалися, коли побачили патруль. Під час перевірки один з них дав неправдиві дані про себе, пізніше з’ясувалося, що це і є Лусваргі.

Під час допиту у свідченнях чоловіків були розбіжності, тож другий з них зізнався, що хотів купити у Лусваргі марихуану. Після отримання інформації про наркотики правоохоронці заявили про необхідність перевірки особистих документів та з’ясування наявності незаконних речовин в будинку Рафаеля. В результаті Лусваргі зізнався в зберіганні кокаїну, боєприпасів і великої кількості марихуани, а потім передав ключ і дозволив обшук.

Поліція виявила в оселі Лусваргі 25 кілограм марихуани, порцію кокаїноподібної речовини і 350 боєприпасів калібру 9 мм.

Лусваргі розповів правоохоронцям, що повернувся до Бразилії близько місяця тому і вирушив Президенти-Пруденті «в пошуках роботи, за вказівкою товариша».

Згідно з протоколом поліції, він заявив, що кілька тижнів тому погодився зберігати наркотики і боєприпаси в будинку на прохання інших нібито невідомих осіб. За це він отримував 3000 реалів на місяць (570 доларів).

Нагадаємо. 6 жовтня 2016 року Рафаель Лусваргі був затриманий СБУ в аеропорту «Бориспіль» під час спроби в’їзду в Україну. У січні 2017 року суд засудив Лусваргі до 13 років в’язниці за звинуваченням у тероризмі та участі в незаконних збройних формуваннях. Однак в серпні Апеляційний суд Києва скасував вирок через процедурні порушення. У грудні 2017 року Лусваргі було замінено запобіжний захід з утримання під вартою на особисте зобов’язання терміном на два місяці.

Прокурор у справі Лусваргі Ігор Вовк заявляв, що бразильця звільнили в грудні 2017 роки для обміну полоненими. У зв’язку з цим Лусваргі змінили запобіжний захід – його передали під охорону СБУ.

Деякий час Лусваргі проживав в чоловічому Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ МП в Києві, де його в квітні 2018 року знайшли журналісти, а 4 травня схопили націоналісти і доставили в СБУ.

У травні 2019 року український суд повторно засудив Лусваргі до 13 років позбавлення волі. У тому ж році бразилець потрапив в список на обмін полоненими та був переданий у Донецьк 29 грудня.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.