Затримано розвідника «ДНР» на лінії розмежування

СБУ затримала учасника НЗФ угруповання «ДНР» майже на лінії вогню. Бойовик намагався провести рекогностування місцевості на лінії розмежування.

Про це повідомляє Служба безпеки України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За попередньою інформацією, бойовик – уродженець Горлівки – виконував бойове завдання. Він намагався отримати інформацію про розташування, а також сили і засоби українських військових.

«З 2016 року він проходив службу в одному з військових формувань терористичної «ДНР». На посадах «старшого розвідника» та «стрільця-помічника гранатометника» чинив збройний опір силам АТО\ООС та обстрілював позиції українських військових підрозділів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у затриманого було виявлено військовий квиток т.зв. «ДНР» та посвідчення «Общественной организации ветеранов Новоросии». У ході попереднього опитування затриманий визнав свою приналежність до терористичних угруповань.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні злочину за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури триває досудове розслідування. Заходи з викриття зловмисника проводились спільно із військовослужбовцями ЗСУ, залученими до операції Об’єднаних сил, ОТУ «Схід» та військовою контррозвідкою СБУ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.