Несанкціоноване споживання природного газу на Донеччині. Загальна сума штрафів – близько 8 млн грн

У Донецькій області фіксують несанкціоноване споживання природного газу. Загалом з 1 березня 2023 року в зоні ліцензійної діяльності Донецькоблгазу зафіксовано 234 таких випадки.

Переважна більшість стосується самостійного відновлення газопостачання або втручання в роботу лічильників газу. Порушникам доведеться сплатити компенсацію.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на АТ «Донецькоблгаз».

Розмір відшкодування за незаконне споживання газу може сягати до 300 тис. грн.

«До прикладу, в зоні діяльності Краматорського УГГ зафіксовано 29 випадків втручання в роботу ЗВТ, Слов’янського УГГ — 23. У Костянтинівці викрито 29 випадків зупинки (пошкодження) вузла обліку газу та 14 випадків несанкціонованого відновлення газопостачання», – зазначили в

За виявленими фактами вжито міри по їх усуненню. Були проведені засідання комісій у відповідних УГГ. Загальна сума штрафних санкцій складає близько 8 млн грн.

«Військовий стан не повинен породжувати безвідповідальність за скоєні злочини серед населення. Правопорушники, які підключаються без дозволу до газорозподільних мереж або намагаються зменшити обсяг спожитого газу за допомогою сторонніх предметів, переконані, що таким чином заощаджують кошти. Подібна економія є сумнівною. Якщо Ви незаконно споживаєте газ, Вам доведеться сплатити чималу компенсацію», — наголошує Голова правління АТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» Вадим Батій.

Газове господарство щоденно працює над збереженням системи газопостачання у технічно-справному стані та надає абонентам Донеччини безперебійний доступ до блакитного палива.

Порушення з боку споживачів перешкоджають цьому, а втручання в систему газопостачання несе загрозу її цілісності та провокує аварійні ситуації, що спричиняє загрозу життю та здоров’ю.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.