ЄС: Україна повинна виконати рекомендації Венеціанської комісії щодо законів про мову та освіту

Європейський Союз наполягає на тому, що Україна має виконати рекомендації Венеційської комісії щодо законів про освіту та державну мову.

Про це йдеться у спільній заяві двох сторін за підсумками Ради асоціації Україна-ЄС у четвер в Брюсселі, передає «Європейська правда».

Подробиці. Україна неодноразово заявляла, що виконала рекомендації Венеціанської комісії щодо закону про освіту. Міністр МЗС України Дмитро Кулеба восени заявив, що Україна більше не змінюватиме закон про освіту відповідно до побажань інших країн, але подбає про захист інтересів національних меншин. Проте ЄС знову наголошує, що виконано не все…

Тож Європейський союз закликав Україну виконати рекомендації Венеційської комісії щодо закону про державну мову та прийняти закон про національні меншини.

«Сторона ЄС наголосила на необхідності повного виконання рекомендацій Венеційської комісії щодо закону про освіту. Українська сторона підкреслила, що з прийняттям Закону «Про загальну середню освіту» в січні 2020 року з наступним продовженням перехідного періоду до 2023 року щодо реалізації статті 7 Закону про освіту були виконані ключові рекомендації Венеційської комісії щодо цього закону», – йдеться у документі.

Нагадаємо. Угорщина від вересня 2017 року ветує усі рішення в НАТО, які стосуються поглиблення співпраці з Україною, а також блокує діалог на політичному рівні – через ухвалення освітнього та мовного законів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.