Події

В ОП відзначають спроби обходу російськими компаніями нафтового ембарго та заявляють, що розробляють механізми контролю за такими схемами

Після запровадження нафтового ембарго щодо РФ можуть з’являтися схеми, які допомагатимуть обходити санкції, повідомив глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

Посилаючись на розслідування газети Washington Post, він пише, що одна з компаній, яка раніше заявила про вихід із Росії, знайшла спосіб продавати російську нафту за допомогою так званої латвійської суміші.

Так, у цій суміші є лише 49,99% складу російського походження. Доки решта 50,01% складу надходять з іншого місця, нафтовий вантаж технічно не має російського походження.

Сама торгівля відбувається з російського Приморська до Вентспілса, латвійського порту, де продукт і “змішують”.

“Такий маневр лежить в основі зростання непрозорого ринку змішаного російського дизельного пального та інших нафтопродуктів. Його використовують для того, щоб забезпечити надходження продуктів до Європи. Також таким методом нібито задовольняється громадська та політична думка щодо відсутності спонсорування агресії Путіна в Україні”, – зазначено в телеграм-каналі Єрмака.

“Ми розробляємо механізми контролю таких схем”, – наголосив він.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.