Події

Євросоюз не ставить військових цілей в Україні, він прагне захисту її суверенітету – ЄК

Європейський Союз не веде війни ні з ким і прагне допомогти Україні захистити свій суверенітет, заявив офіційний представник Єврокомісії (ЄК) Ерік Мамер.

“Ми ні з ким не воюємо. Потрібно бути дуже уважними з лексикою, яку використовують у контекстах такого роду”, – сказав прессекретар у четвер на брифінгу в Брюсселі, відповідаючи на запитання, чи добиваються в Євросоюзі воєнної поразки РФ в Україні.

Приводом для запитання стала заява голови Європейської ради Шарля Мішеля напередодні у Києві, який розмірковував під час пресконференції про засоби, які ЄС надасть “для боротьби та перемоги у цій війні”.

“Ми робимо все, що в наших можливостях, щоб допомогти Україні зберегти свій суверенітет і відновити свою територіальну цілісність… Ми діємо, щоб захищати ключовий принцип європейської архітектури безпеки, міжнародної архітектури безпеки та принципи, на яких ми будуємо всі наші дії та всі відносини з усіма нашими партнерами”, – підсумував Мамер.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.