Росія поки що не відреагувала на прохання Гутерреша до Путіна прийняти його – Пєсков

Росія поки що не відреагувала на заклик генсека ООН Антоніу Гутерреша до президента РФ Володимира Путіна прийняти його найближчим часом, повідомив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Під час спілкування з журналістами у четвер у нього поцікавилися, чи отримували у Кремлі відповідне звернення Гутерреша.

“Такі звернення надходять лінією міністерства закордонних справ. Поки що реакції немає”, – сказав Пєсков.

Представник генсека ООН Стефан Дюжжарик повідомив у середу, що Гутерреш попросив президента РФ Володимира Путіна та президента України Володимира Зеленського прийняти його у Москві та Києві.

“Учора вдень окремі листи вручили постпредствам РФ та України. У цих листах генсек попросив президента Володимира Путіна прийняти його в Москві, а президента Володимира Зеленського – прийняти його у Києві”, – заявив Дюжжарик під час пресбрифінгу.

Він зазначив, що Гутерреш хотів би обговорити з двома президентами термінові заходи щодо встановлення миру в Україні, а також майбутнє багатосторонніх відносин.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.