Cуспільство

СБУ закликає не поширювати фото та відео ворожих «прильотів» (відео наслідків)

Попри те, що прохання про інформаційну тишу під час обстрілів озвучується майже з перших днів повномасштабної війни, українці продовжують знімати та поширювати наслідки обстрілів. Більшість людей вважає, що це «невинний» запис, який не може нашкодити. Проте він може бути використаний російськими пропагандистами та й російськими військовими. Останні зможуть наочно побачивши наслідки своїх ударів, скорегувати цілі та здійснити обстріли повторно, але більш точніше.

Така ситуація сталася із чоловіком, який поділився з друзями власним відео атаки дронів-камікадзе. На записі було чітко видно масштаби ураження об’єкта критичної інфраструктури.

«Мої знайомі поширили це відео в інтернеті. Потім його використали пропагандистські ЗМІ для проведення спеціальних інформаційно-психологічних операцій проти України. Я усвідомлюю, що мої відеоматеріали могли бути використані у тому числі для коригування точності завдання ударів», – зізнається він.

СБУ вкотре нагадує, що за подібні дії передбачена кримінальна відповідальність.

Правоохоронці продовжують активно відпрацьовувати кожен випадок поширення таких відео в мережі. Вживаються всі необхідні пошуково-процесуальні дії зі встановлення та притягнення фігурантів до відповідальності.

Зберігайте спокій і здоровий глузд! Тримайте голову холодною. Разом переможемо!

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.