Війна в УкраїніНовиниРускій воєнний корабель

«Камікадзе», які повертаються: в Україні працюють над розробкою власних БПЛА

Укроборонпром активно працює над розробкою власних українських безпілотників. Вони є одним із найефективніших видів озброєнь у війні проти росії. І вже зараз проходять випробування.

Про це розповів керівник проєктів концерну Укроборонпром Олег Болдирєв в інтерв’ю виданню «Настоящее время».

Він зазначив, що сучасна війна рухається у напрямку битви роботизованих безпілотних систем. Наразі Україна активно працює над тим, щоб забезпечити ними Збройні сили у необхідній кількості. І вже незабаром наші захисники отримають на озброєння новий безпілотник з унікальними можливостями, який допоможе завдавати ударів по тилу противника.

За словами Болдирєва, український дрон уже практично готовий і проходить випробування. За характеристиками він схожий на іранські дрони-камікадзе, але має деякі особливості, які роблять його унікальним.

«Він уже є. Я б назвав його «нульовим пацієнтом». Машина літає. Коли ми говоримо про ударний безпілотник, мається на увазі варіант камікадзе. Але ми, українці, дуже жадібні люди. У нас будуть камікадзе з можливістю повернення», — сказав представник Укроборонпрому.

Він пояснив, що можливість «повернення» означає те, що дрони зможуть атакувати ворожі цілі кілька разів. Дальність польоту нових БПЛА складає 1000 кілометрів, а вага бойової частини безпілотника — 75 кілограмів.

В Укроборонпромі підкреслили, що розроблена модель безпілотників частково складається з деталей іноземного виробництва, проте розробка програмного забезпечення, засоби зв’язку із наземними станціями, складання та технічне обслуговування дронів здійснюється вітчизняними фахівцями.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.