Економікаміжнародна допомогаНовиниУ світі

Норвегія та Нідерланди виділили Україні допомогу для ремонту важливої енергетичної інфраструктури

Норвегія та Світовий банк підписали угоду про передачу норвезькою стороною $100 млн на ремонт об’єктів інфраструктури України, пошкоджених внаслідок ракетних ударів рф. Нідерланди підтримають Україну матеріалами для ремонту важливої енергетичної інфраструктури.

Кошти з Норвегії буде переведено через трастовий фонд Світового банку для допомоги Україні, відновлення, реконструкції та реформ (URTF). Угода була підписана в Осло міністеркою закордонних справ Норвегії Аннікен Хюітфельдт та регіональним директором Світового банку зі Східної Європи Арупом Банерджі.

«Існує термінова необхідність ремонту системи електропостачання та іншої інфраструктури в Україні після російських бомбардувань цивільних об’єктів. Я рада, що сьогодні ми підписали угоду про надання 1 мільярда норвезьких крон ($100 млн) для швидкого проведення ремонтних робіт», – заявила Хюітфельдт.

Нідерланди підтримають Україну матеріалами для ремонту важливої енергетичної інфраструктури.

«Йдеться про поставку, в тому числі, трансформаторів, комутаційних компонентів і кабелів, необхідних для відновлення роботи електромережі. Цей нідерландський внесок є частиною 180 мільйонів євро, які уряд виділив, щоб допомогти Україні пережити зиму, з яких 18 мільйонів євро – на ремонт життєво важливої ​​інфраструктури», – йдеться у повідомленні уряду Нідерландів.

Міністр внутрішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Ліше Шрайнемахер зазначає, що підтримка українців продовжиться.

«Через російські бомбардування українці зараз мають надзвичайно важку зиму. Багато з них без тепла та світла. Поставляючи трансформатори, кабелі та інші предмети, ми допомагаємо полегшити ці страждання. Ми з Україною з початку війни. Ми будемо продовжувати це робити», – запевнила

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.