Зеленський підписав закон про підвищення виплат працівникам охорони здоров’я

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає доплати через COVID-19 і розширення пільг для працівників зі сфери охорони здоров’я з немедичною освітою.

Про це 11 січня повідомила пресслужба Офісу президента.

Зміни було внесено до «Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо пільг і підвищення оплати праці професіоналів із вищою немедичною освітою, які працюють у системі охорони здоров’я».

Метою документа в ОП назвали підвищення рівня соцзахисту працівників медичних установ.

У Зеленського пояснили, що в українських клінічних лабораторіях працюють фахівці з вищою професійною немедичною освітою: біологи, біохіміки, бактеріологи та інші, які проводять діагностику COVID-19. Однак вони не отримували доплат до зарплати, встановлених для медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на коронавірус. Підписаний президентом закон поширив соціальні права й пільги медичних і фармацевтичних працівників на зазначених вище професіоналів.

Закон набере чинності 12 січня. Через місяць його мають ввести в дію – тобто Кабмін встановить доплати для фахівців на період дії заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.