Волкер: У США були очікування, що Україна зробить свою частину розслідування щодо Коломойського

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського та членів його родини. І очікували від України дій.

Про це розповів дипломат, директор Інституту Маккейна, спецпредставник Держдепу США в Україні в 2017-2019 роках Курт Волкер під час public talk у Києві, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Волкер зазначив, що США очікують продовження розслідування діяльності олігарха Ігоря Коломойського в Україні.

«Було очікування, що Україна зі свого боку зробить свою частину роботи, розслідуючи його (Ігоря Коломойського – ред.) кримінальну активність в Україні. Адже не секрет, що одне з питань, з яким він пов’язаний, це «ПриватБанк», з якого були фактично вкрадені мільярди доларів вкладників», – сказав він.

Дипломат додав, що в колах американського політикуму є очікування, що «ПриватБанк» утримається від виплати будь-яких компенсацій колишнім власникам.

Читайте також: Клімкін: Санкції США проти Коломойського є сигналом для влади України зробити те саме

Нагадаємо. Сполучені Штати Америки запровадили візові санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського та членів його родини. У заяві держсекретаря Ентоні Блінкен зазначається, що рішення ввести санкції проти Коломойського підтверджує прагнення США підтримувати реформи політичного, економічного і судового секторів України.

В Офісі президента України відреагували на рішення Держдепу США про введення санкцій проти олігарха Ігоря Коломойського: «За менш ніж два роки каденції він (президент Володимир Зеленський – ред.) зробив для деолігархізації в рази більше, ніж будь-хто з попередніх президентів».

Реакції українських правоохоронних органів не було.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.