Разумков прокоментував депутатство Медведчука і згадав про Савченко

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прокоментував можливості подальшої парламентської роботи народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, який перебуває під домашнім арештом.

Про це Разумков сказав під час брифінгу, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами Разумкова, Медведчук не зможе брати участь у роботі парламенту, оскільки це є порушенням умов, які раніше прийняв суд.

«Якщо він перебуває під домашнім арештом, то в залі ВР він брати участь (в роботі – ред.) не зможе. Тому що це буде порушення умов обмежень, які прийняв суд», – сказав він.

Щодо роботи Медведчука у Комітеті ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, членом якого він є, то Разумков не зміг відповісти на це питання.

«Але він продовжує бути народним депутатом. Так як було, наприклад, з Савченко: вона перебувала у в’язниці, але продовжувала бути народним депутатом України. Тому всі інші свої повноваження він може виконувати, якщо суд йому це не заборонить», – сказав він.

Окрім того, відповів на запитання стосовно перебування Медведчука у тюрмі.

«Можливо. Але із в’язниці навряд чи у вас буде можливість виконувати більшу частину своїх повноважень. Статус у вас залишиться», – додав Разумков.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.