Події

Ймовірно, противник намагатиметься взяти під контроль Маріуполь, Попасну, а також вести наступ на Курахове з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області

Агресор надалі може намагатися взяти під контроль Маріуполь, Попасну, а також вести наступ у Кураховому, щоб вийти на адміністративні кордони Донецької області, повідомляють у Генеральному штабі Збройних Сил України.

“На Донецькому і Таврійському напрямках противник веде бойові дії та утримує визначені рубежі силами зі складу Південного військового округу. Здійснює переміщення додаткових підрозділів для ведення бойових дій на території України. Виявлено ознаки посилення системи протиповітряної оборони в районах населених пунктів Мелітополь та Іловайськ. Імовірно, в подальшому противник намагатиметься взяти під контроль місто Маріуполь, оволодіти Попасною та вести наступ у напрямку на Курахове з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області”, – йдеться у повідомленні, опублікованому у фейсбуці у вівторок уранці.

На Волинському та Поліському напрямках агресор активних дій не проводив.

На Сіверському напрямку противник завершує передислокацію окремих підрозділів у східну операційну зону.

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують часткове блокування міста Харкова, а також проводять повітряну розвідку для виявлення позицій підрозділів українських військ та визначення маршрутів їх висування.

На Південнобузькому напрямку ворог не залишає спроб закріпитися на адміністративних кордонах Херсонської області та проводить регулярне поповнення втрат у живій силі та техніці.

“В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельні угруповання противника продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки, вогневої підтримки сухопутних підрозділів”, – повідомляють у Генштабі.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.