Журналістів «каналів Медведчука» позбавили акредитації для роботи у ВР України

Раніше діяльність «112 Україна», Newsone і ZIK була заблокована рішенням Ради національної безпеки і оборони.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Голос» Роман Лозинський у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Журналістам телеканалів «112 Україна», Newsone і ZIK скасували акредитацію для роботи у Верховній Раді,

«Цілком справедливо, бо ці рупори пропаганди з-за порєбріка займалися явно не журналістикою, а лише підривною діяльністю і дискредитацією проукраїнських сил Парламенту», – написав Лозинський.

Читайте також: У ВР України хочуть позбавити акредитації журналістів каналів Козака, а суд погодився розглянути позов проти блокування

Він також додав, що минулого тижня звернувся до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова і керівника апарату парламенту з вимогою скасувати акредитацію для журналістів «112 Україна», Newsone і ZIK.

«Та щоб ми не розслаблялися — це не останні диверсійні ЗМІ в Україні. Але початок вже непоганий», – додав нардеп.

Нагадаємо. 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Крім того, на 5 років запровадили санкції проти каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов’язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Згодом у сайтів, які пов’язані з представниками партії ОПЗЖ Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK, відібрали домени.

6 лютого Україна звернулася до компаній Google і YouTub з проханням закрити канали «112 Україна», NewsOne і ZIK.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.