Події

У Маріуполі загинуло вже понад 20 тис людей, з міста другий день не випускають мешканців

До 22 тисяч людей загинуло, за попередніми даними, у Маріуполі Донецької області з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

“Ситуація в Маріуполі робить важким розмови про кількість жертв, місто знаходиться в облозі та блокаді… Зараз ми говоримо, що від 20 до 22 тисяч загиблих у Маріуполі”, – сказав Кириленко у коментарі CNN у вівторок.

Він також прокоментував інформацію про можливу хімічну атаку в Маріуполі. “Ми знаємо, що минулої ночі близько опівночі безпілотник скинув якийсь поки що невідомий вибуховий пристрій і людям, які перебували поблизу Маріупольського металургійного комбінату і біля нього, трьом людям стало погано… Ми чули, що троє людей постраждали, їх доставили в лікарню, надано медичну допомогу, наразі їх життю нічого не загрожує”, – розповів голова обладміністрації.

Кириленко сказав, що повідомлення з місця події були попередніми, тому він не може “100% підтвердити чи прокоментувати їх”, але підтвердив, що сам інцидент мав місце.

Пізніше в ефірі телемарафону глава обладміністрації уточнив, що яку речовину було розпорошено, встановить експертиза.

“Я нагадаю, що все це відбувається в Маріуполі, з яким практично немає зв’язку, але за тими ураженнями і дихальних шляхів і шкірних покровів ми розуміємо, що це хімічна речовина. Але дуже рано говорити, що це якийсь вид газу і робити висновки “Якщо ми будемо надавати цю інформацію, вона має бути вже 100-відсотковою, перевіреною і розуміти, наскільки вона (речовина – ІФ) надалі може застосовуватися. Тому ми настільки стримані в коментарях і, повторюся, досить важко цю інформацію отримати”, – сказав він.

За словами Кириленка, у Маріуполі цілодобово тривають вуличні бої. Водночас, він зазначив, що місто перебуває переважно під контролем Збройних сил України, за винятком окремих районів, де мають місце переміщення російських військ.

“Але місто продовжує перебувати у вкрай тяжкому становищі і при цьому, що вже другий день поспіль не випускають навіть населення на власному транспорті”, – розповів Кириленко.

 

 

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.