Влада Гуанчжоу протестує 5,6 млн осіб через підозру на один випадок COVID-19

Влада міста Гуанчжоу (провінція Гуандун) на півдні КНР почала тестувати 5,6 млн осіб на можливу наявність COVID-19 після того, як у місцевому аеропорту, ймовірно, виявили один випадок коронавірусу, повідомив телеканал “Ченнел Ньюс Ейша”.

Телеканал пояснює, що це майже третина від 19-мільйонного населення Гуанчжоу – найважливішого промислового та торговельного центру півдня Китаю.

Також місцева влада скасувала сотні авіарейсів.

“Ченнел Ньюс Ейша” нагадує, що Китай зіткнувся з найсерйознішим – з початку 2020 року – спалахом COVID-19. Так, у Пекіні, де в четвер виявили 50 випадків коронавірусу, продовжують посилювати обмежувальні заходи для боротьби із поширенням коронавірусу. Влада розпорядилася провести масове тестування майже всіх жителів – 21 млн осіб – на коронавірус, очікується, що до п’ятниці перевірять третину городян.

Вже понад два тижні діє локдаун у Шанхаї, який торкнувся практично всіх його мешканців (26 млн осіб). Обмеження, нагадує телеканал, далися взнаки на китайській економіці, викликали збої в роботі Шанхайського контейнерного порту – найважливішої ланки в міжнародній системі постачань.

Тим часом у місті Ханчжоу (провінція Чжецзян) влада зажадала від 9,4 млн осіб із 12,2 млн населення кожні 48 годин складати тест на коронавірус, щоб мати доступ до транспорту та громадських місць. Адміністрація міста запевнила, що мета цих заходів полягає у повному викоріненні вірусу.

За четвер у Китаї загалом виявили 11 тис. 367 випадків коронавірусу.

КНР залишається однією з небагатьох країн, яка дотримується політики “нульової терпимості” до COVID-19. Це означає обмеження поширення вірусу через локдауни та обов’язковий карантин для тих, хто вступав у контакт із інфікованими громадянами. Ця політика була частиною підготовки до зимових Олімпійських ігор, які пройшли в Пекіні з 4 до 20 лютого 2022 року, проте влада вирішила продовжити її після закінчення Ігор.

За весь період пандемії в Китаї було виявлено понад 208 тис. випадків зараження коронавірусом та понад 4,9 тис. смертей від наслідків захворювання.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.