Донецька областьНовини

В.о. глави Донецької ОВА Ігор Мороз розповів про складнощі при розмінуванні територій

У Донецькій області триває розмінування територій, але тими силами і засобами, якими зараз оперує ДСНС, зробити це за короткий період неможливо.

Про це розповів виконуючий обов’язки голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз на брифінгу, передають Вчасні Новини.

Він зазначив, що ДСНС доводиться планувати розмінування в умовах загрози ворожого наступу.

«Звісно, конкретних термінів ми назвати не можемо, тим більше, що сьогодні тривають активні бойові дії. Зі зведень Генштабу ми чуємо, що ворог концентрує сили в напрямку Куп’янськ, Лиман, Святогірськ. Ми розуміємо їхні плани, розуміємо, що вони будуть проводити спроби, тому остаточно казати, коли ми розмінуємо – передчасно», – наголосив Ігор Мороз.

Пріоритетом при розмінуванні є об’єкти стратегічного значення, тобто ті ділянки, які потрібні для забезпечення життєдіяльності області: високовольтні лінії електропередачі, об’єкти житлово-комунального господарства, об’єкти, які найчастіше відвідують місцеві мешканці.

«У нас тривають бойові дії, й ми розуміємо: якщо ми сьогодні проведемо розмінування, немає ніякої гарантії, що завтра не прилетить РСЗВ із касетною начинкою, і знову ця територія не буде замінована», – каже виконуючий обов’язки голови ОДА.

Ігор Мороз підкреслив, що засоби ураження, які використовує ворог, в більшості вироблені ще в СРСР, тому близько 50% не детонують і залишаються в землі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.