CуспільствоДонецька областьНовини

Донецька обласна служба зайнятості: за 9 місяців працевлаштовано майже 9,5 тисяч жителів

За період з січня по жовтень 2023 року Донецька обласна служба зайнятості надала свої послуги понад 22 тис. громадянам. Із них 9,4 тис. знайшли працевлаштування. Крім того, мешканці регіону активніше опановують нові професії та підвищують кваліфікацію, ніж мешканці інших областей країни.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на пресслужбу Донецької обласної служби зайнятості.

Зазначається, що середня заробітна плата у вакансіях становила 10,3 тис. гривень, а рівень укомплектування вакансій склав 90%. Зазначається також, що серед наданих 11 тисяч вакансій 2,2 тис. були представлені роботодавцями області.

Жителі області також активно долучаються до навчання і лідирують в цьому серед інших регіонів країни.

«Близько 3 тис. безробітних скористалися можливістю підвищити кваліфікацію та пройти професійне навчання за програмами служби зайнятості, що є найвищим показником серед інших регіонів країни. Практично 84% слухачів з цієї групи були успішно працевлаштовані», – ідеться в повідомленні.

Крім того, мешканці Донеччини мають можливість опанувати нові фахи або підвищити кваліфікацію за допомогою ваучерів на навчання. За даними служби, до цієї програми долучились близько 1 тис. громадян. Найчастіше люди обирали такі напрямки, як медсестринство, психологія, соціальна робота, кулінарія, підприємництво, торгівля, будівництво, цивільна інженерія, дошкільна освіта, охоронник, комп’ютерні науки та інші.

Упродовж 9 місяців до суспільно корисних роботах долучились 7 тис. мешканців області в рамках проєкту «Армія відновлення».

Жителі Донеччини подали 120 заяв на отримання мікрогрантів у рамках урядового проєкту «Власна справа».

«З них визначено 26 переможців, що призвело до створення та укомплектування 14 нових робочих місць, і ще 50 має бути створено найближчим часом», – підкреслили у службі.

У пресслужбі додали, що компенсацію витрат на оплату праці від 192 роботодавців отримали 565 переселенців, які знайшли працевлаштування.

Для отримання додаткової інформації чи консультацій можна звертатися до call-центру Донецького обласного центру зайнятості за номером 0-800-33-61-67.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.