міжнародна допомогаНовини

Країни G7 пообіцяли надати Україні більше систем ППО

Країни G7 пообіцяли посилити військовий потенціал України, надавши більше систем протиповітряної оборони.

Про це повідомляє Reuters.

У заяві лідерів G7 говориться, що провідні країни світу продовжать «координувати зусилля для задоволення термінових потреб України у військовій і оборонній техніці з негайною увагою на забезпеченні України системами і спроможностями протиповітряної оборони».

Група країн G7 пообіцяла «задовольнити термінові вимоги України» після того, як президент Володимир Зеленський закликав надати сучасні танки, артилерію та далекобійну зброю для протидії російській агресії. Зеленський також закликав лідерів G7, які зібралися на віртуальній зустрічі, підтримати його ідею скликання спеціального Глобального мирного саміту, присвяченого встановленню миру в його країні.

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес зазначив, що він буде «відкритим» щодо постачання Україні ракет великої дальності для націлювання на місця запуску російських безпілотників, якщо Росія продовжить націлюватися на цивільні об’єкти.

Президент США Джо Байден сказав Зеленському, що пріоритетом Вашингтона є посилення протиповітряної оборони України. Сполучені Штати також допомагають з обладнанням для української енергетичної інфраструктури. США вже відправили в Україну першу партію енергетичного обладнання в рамках пакету допомоги, погодженого минулого місяця.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.